ZwemVereniging Lobith

Nieuws

Er is ook een facebookpagina voor onze vereniging: ZwemVerenigingLobithDe data voor het zwemmen in zwembad Montferland te 's Heerenberg voor 2018 zijn bekend, deze zijn als volgt:

 • 17 januari 2018
 • 21 februari 2018
 • 21 maart 2018
 • 18 april 2018
 • 23 mei 2018
 • 20 juni 201Ook dit jaar is zwemvereniging Lobith weer in het bezit gekomen van de Licentie Zwem-ABC 2017.
Dit is een volgende stap in het proces van continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC,
het nationaal zwemdiploma van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Lees er meer over op de Licentie Zwem-ABC website.

Sticker Licentie Zwem-ABC 2016
Het zwembad De Boskuul in Lobith blijft gelukkig open.
Na de noodzakelijke herstelwerkzaamheden zal het bad zeer waarschijnlijk in februari 2017 weer beschikbaar zijn.
De zwemvereniging Lobith kan dus weer terug naar het vertrouwde bad en verder met het geven van zwemlessen.
Wanneer de definitieve opening plaatsvindt zal de kalender hierop worden aangepast.

Tussen 27 december 2016 en 3 januari 2017 wordt er niet gezwommen in het Lentebad Te Zevenaar.
De eerstvolgende zwemles is 10 januari 2017 in het Lentebad.
De zwemlessen zullen in het Lentebad worden gegeven, totdat De Boskuul weer beschikbaar is.

Ook in 2017 gaat de zwemvereniging Lobith weer oefenen en afzwemmen in het zwembad Montferland en wel op de derde woensdag van de maand:

 • 18 januari 2017
 • 15 februari 2017
 • 15 maart 2017
 • 19 april 2017
 • 17 mei 2017
 • 21 juni 2017
 • 20 september 2017
 • 18 oktober 2017
 • 15 november 2017
 • 20 december 2017
Onze zwemvereniging neemt deel aan de "Sparen voor je sportvereniging" actie van Jumbo Supermarkten. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk sportpunten te verzamelen. Hiermee kunnen we dan voor de zwemvereniging sportartikelen aanschaffen. (o.a. poloballen, zwembrillen en andere trainingsmiddelen)

Hoe werkt de actie
Tijdens de actieperiode ontvangen klanten van Jumbo bij elke besteding van € 10,- een 'Sparen voor je Sportvereniging' sportpunt met een code.
Op de website jumbosparenvoorjesportvereniging.nl kunt u heel eenvoudig de punten toewijzen aan de zwemvereniging Lobith. Hoe meer punten de zwemvereniging verzamelt, hoe meer wij kunnen besteden aan sportartikelen en ander relevant materiaal.

Aan het einde van de actie wordt het beschikbare budget over alle deelnemende sportverenigingen verdeeld op basis van het aantal ontvangen sportpunten. Iedere sportvereniging krijgt dan een cheque uitgereikt waarmee aankopen (zonder of met bijbetaling) kunnen worden gedaan uit een grote selectie (sport)artikelen van gerenommeerde sport- en speeltoestellen leveranciers.
Verzamel zoveel mogelijk punten of probeer van andere klanten (familie, vrienden of kennissen) de punten in ontvangst te mogen nemen.

Van de voorzitter,
A.J.M. Claassen
Zoals jullie wellicht al wel gehoord of gelezen hebben blijft het zwembad De Boskuul open. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd voor het open blijven van het zwembad. NLG uit Zeddam heeft zowel Fysiek als het zwembad De Boskuul van de gemeente overgenomen. Er moeten nog wel wat zaken geregeld worden, maar als de contracten getekend zijn kan met de herstelwerkzaamheden begonnen worden.

Als alles volgens de planning verloopt kan het zwembad half januari 2017 weer door de natte verenigingen in gebruik worden genomen. We worden hiervan op de hoogte gehouden. Voorlopig zwemmen we met onze vereniging op de dinsdag van 17.00 uur tot 18.30 uur in het Lentebad te Zevenaar. De kinderen die oefenen voor de zwemvaardigheidsdiploma's mogen bij de zwemvereniging De Breuly mee zwemmen van 18.30 uur tot 19.15 uur.

Wij zijn erg blij dat bijna alle kinderen en recreanten van onze vereniging zijn meegegaan naar het Lentebad.
Hopelijk kunnen we begin 2017 weer een nieuwe start maken in ons vertrouwde zwembad "De Boskuul".

Van de voorzitter,
A.J.M. Claassen
Op 14 juni heeft het stichtingsbestuur van Zwembad de Boskuul het beheer van het zwembad teruggegeven aan de gemeente. Hier heb je vast al het ťťn en ander over gehoord. Wij kunnen als stichting het zwembad niet draaiende houden met de huidige financiŽle ondersteuning die de gemeente ons biedt. Door achterstallig onderhoud, verborgen gebreken en een jaarlijks exploitatietekort vallen de kosten veel hoger uit dan in juli 2015 vastgesteld door de gemeenteraad. Hier zijn we al een aantal maanden met wethouder Winters over aan het praten, maar steeds zonder resultaat of antwoorden. Voor ons duurt dit nu te lang. We kunnen niet verder, weten niet waar we aan toe zijn en moeten lijdzaam toezien hoe de "conditie" van het zwembad steeds verder achteruit gaat. Mede daarom hebben we nu onze grens getrokken en de gemeente opnieuw verantwoordelijk gesteld voor het zwembad.

Maar hoe nu verder? Sinds 14 juni is er een hoop in gang gezet. De wethouder wil graag onderzoeken of en op welke manier het zwembad eventueel verder zou kunnen gaan. Daarom heeft hij ATARO, het sportbedrijf uit Zevenaar, gevraagd om alle opties te onderzoeken. Dit onderzoek, waar de Stichting ook bij betrokken wordt, is nu nog gaande. De resultaten zullen worden besproken binnen een raadsvergadering van de gemeenteraad, waarna zij hier een beslissing over zullen nemen. Na deze vergadering zullen we dus pas meer weten over de toekomst van het zwembad.

Wat betekent dit voor Zwemvereniging Lobith? Voorlopig gaan we er voor het gemak maar even vanuit dat we na de zomervakantie gewoon verder gaan met een nieuw seizoen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de resultaten van het onderzoek en het antwoord van de gemeenteraad hierop. De verwachting is dat we aan het begin van de zomervakantie meer weten. Zodra er nieuws is zullen we jullie ook zo snel mogelijk op de hoogte stellen. We duimen voor goed nieuws voor ons zwembad en onze vereniging.

Door: Nol Claassen (voorzitter Zwemvereniging Lobith).
Dit jaar is zwemvereniging Lobith in het bezit gekomen van de Licentie Zwem-ABC 2016.
Dit is een volgende stap in het proces van continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC,
het nationaal zwemdiploma van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Lees er meer over op de Licentie Zwem-ABC website.

Sticker Licentie Zwem-ABC 2016
Ook dit jaar is zwemvereniging Lobith weer in het bezit gekomen van licentie 2016.
Dit wil zeggen: dat we lesgeven volgens de eisen en normen van het NRZ-NPZ.

Sticker Erkend Zwemopleidingsinstituut
Elke laatste dinsdag van het kwartaal is er een kijkles en dan kunt u de zwemonderwijzer vragen, hoe het is met de vorderingen van uw kind!
Zwembad de Boskuul gaat over in een stichting Op dinsdag avond 30 juni jl. heeft de gemeenteraad van Rijnwaarden ingestemd met de overdracht van het zwembad "De Boskuul" naar een stichting.

Ruim tweeŽnhalf jaar kwam gebruikers in van het zwembad in opstand toen een mogelijke sluiting van het zwembad aan de orde kwam.
Er werden spandoeken opgehangen, een petitie werd ruim duizend keer ondertekend en er werd een werkgroep opgericht die een plan heeft opgesteld om het bad met een aanzienlijke besparing open te kunnen houden. Dit plan werd in de raadsvergadering besproken en goedgekeurd. Hiermee is een einde gekomen aan een lange tijd van onzekerheid over het voortbestaan van het zwembad.

Het motto van Stichting De Boskuul is: "Met elkaar en voor elkaar". Met andere woorden: we zullen met de hele bevolking van Rijnwaarden aan de slag moeten om het zwembad draaiende te houden. Een groot deel van de activiteiten zal door vrijwilligers ingevuld moeten gaan worden.
De stichting is dan ook op zoek naar mensen die hierbij willen helpen. De stichting zoekt: bestuursleden, toezichthouders, mensen voor het onderhoud van het bad en het gebouw, mensen die willen helpen met schoonmaken, administratie, de tuin willen bij houden, enz.

Wil jij helpen dit mogelijk te maken, stuur dan een mail naar wilbert@redzwembaddeboskuul.nl. Je krijgt dan op korte termijn een uitnodiging voor informatieavond. Mocht je twijfelen, geef je toch op, het bezoeken van de informatie avond is vrijblijvend en op die manier weet je wat de mogelijkheden zijn om jouw steentje bij te dragen aan deze prachtige voorziening.

Nieuwsbericht afkomstig van: Redzwembadlobith.nl
Ook dit jaar is zwemvereniging Lobith weer in het bezit gekomen van licentie 2015.
Dit wil zeggen: dat we lesgeven volgens de eisen en normen van het NRZ-NPZ.

Sticker Erkend Zwemopleidingsinstituut